Haber

Kemal Bülbül: Elbistan’da enkaz kaldırılıyor. Yasal Olarak Kaldırılır mı Kaldırılmaz mı? biz onu tanımıyoruz

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaptığı açıklamada, “Buradaki ikinci depremde daha fazla yıkım oldu. İkinci deprem gündüz olduğu ve insanların büyük çoğunluğu dışarıda olduğu için can kaybı korkulandan biraz daha az oldu. … Şu anda kısmen enkaz kaldırılıyor. Burada gerçekten yasal. Uygun şekilde kaldırılıp kaldırılmadığını bilmiyoruz” dedi.

Kemal Bülbül, Kahramanmaraş’ta depremlerle yerle bir olan il ve ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bülbül, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bugün yaptığı açıklamada ilçedeki son durumu anlattı. Bülbül dedi ki:

“Depremin merkez üslerinden biri olan Elbistan’dayız. Malatya caddesindeyiz. Özellikle şehir merkezinde büyük bir yıkım olmuş, sanırım eski binalar yıkılmış. Burada depreme dayanıklılık, depreme bağlı denetim” , vs hepsi dahil olmalı.Burada ikinci depremde daha fazla yıkım oldu.İkinci deprem de gündüz olduğu için insanların çoğu dışarıda olduğu için can kaybı korkulandan biraz daha az oldu. Adıyaman, Hatay ve Maraş’a göre daha az ama şehir büyük ölçüde yıkılmış durumda. Şu anda enkazın bir kısmı kaldırılıyor. Burada yasal olarak kaldırılıp kaldırılmadığını bilmiyoruz. Elbistan halkına geçmiş olsun diliyor, hakka yürüyenlere rahmet diliyoruz.”

ceylanpinarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu