Haber

BURSA’DA BİN POLİSLE ‘HUZUR VE GÜVEN’ UYGULAMASI

BURSA’da bin polisin iştirakiyle asayiş uygulaması yapıldı. 5 bin kişinin sorgulandığı uygulamada, 5 yıldan 15 yıla kadar katılaşmış mahpus cezası bulunan 7 kişi ve çeşitli hatalardan aranan 51 kişi yakalandı. 907 aracın denetlendiği uygulamada 25 araç şoförüne toplam 56 bin lira idari para cezası uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Ofis Amirliği koordinesinde Çevik Kuvvet, Narkotik Cürümlerle Çaba, Kaçakçılık ve Organize Cürümlerle Uğraş, Terörle Uğraş şube müdürlüklerine bağlı bin polisin iştirakiyle Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçelerinde eş vakitli olarak asayiş uygulaması düzenlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü takımlarının de takviye verdiği uygulamada trafik denetimleri yapıldı, umuma açık yerler ve yerler denetlendi.

KESİNLEŞMİŞ MAHPUS CEZASI BULUNAN 7 KİŞİ YAKALANDI

Dron ile havadan dayanak verilen kontrollerde 5 bin kişi sorgulanırken, ortalarında 5 yıldan 15 yıla kadar katılaşmış mahpus cezası bulunan toplam 7 kişi yakalandı. Ayrıyeten kontrollerde çeşitli hatalardan aranan 51 kişi yakalandı.

25 ŞOFÖRE TOPLAM 56 BİN TL CEZA

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü grupları ile Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı gruplarının düzenlediği yol uygulamalarında ise 907 araç denetim edildi. Uygulamada 25 araç şoförüne toplam 56 bin lira idari para cezası uygulanırken 4 araç trafikten men edildi.

Uygulama kapsamında, denetlenen 180 iş yerinden 45’inde eksik doküman nedeniyle süreç yapıldı. Öte yandan, uyuşturucu unsur, 3 adet tabanca, şarjör ve mermiler ele geçirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu