Avrupa Eğitim Vakfı Yeşil Beceriler ödülleri açıklandı: Türkiye finale kalan 10 kişi arasında
Avrupa Eğitim Vakfı tarafından 2021’den beri dünya çapında verilen Yeşil Yetenekler Ödülü’nde bu yıl finale kalan 10 finalist açıklandı.
Ödülün amacı, sürdürülebilir ve yeşil bir geleceğe öncülük edecek projeleri belirlemek ve dünya çapında çevreye duyarlı yeteneklerin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine yönelik taahhüt göstermektir.
Bu yıl 60’tan fazla ülkeden 600’e yakın başvurunun olduğu yarışmada 10 finalist arasında kalan Ankara’da öğretmen olarak görev yapan Birsen Tanrıkulu, başarılı projesiyle Türkiye’yi temsil ediyor.
Tanrıkulu, son beş yıldır Avrupa Birliği tarafından finanse edilen eTwinning ve Erasmus+ projeleri aracılığıyla yeşil becerileri ve sürdürülebilirliği teşvik eden projeler yürütmektedir.
Amacı, öğrencilerin geri dönüşüm ve dijital uygulamaları okul müfredatına dahil ederken çevreye duyarlı beceriler kazanmalarını sağlamaktır.
İLHAM VEREN PROJELER GELİŞTİRDİ
Kuyubaşı Şehit Oğuzhan Duyar Ortaokulunda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Birsen Tanrıkulu, the Inspiring Network for Sustainable Planet olarak Türkçeye çevrilen e-Twinning projesi INSPIRE’yi (An Inspiring Network for a Sustainable Planet and Inclusive Renewed Education) geliştirdi. ve Kapsayıcı Yenilenen Eğitim geçen yıl. .
Arnavutluk, Azerbaycan, Hırvatistan, Moldova, Polonya, Slovakya, İspanya ve Avrupa’daki ortak okullarda sürdürülebilir kalkınma hedeflerini özümseyen bir eğitim ve öğretime yönelik ihtiyaçları araştırmayı ve analiz etmeyi amaçlayan projede Avrupa’nın dört bir yanından 12 okul ve 19 öğretmen yer aldı. Hindi. Tanrıkulu’nun finalistlerin ortasında kalmasına neden oldu.
Birsen Tanrıkulu da bu projeyle yetinmeyip INSPIRE’ın kapsamını genişleterek Polonyalı bir ortak okulla Erasmus+ projesine dönüştürdü.
Aynı zamanda It’s Time for Recycling and Digitization adlı bir eTwinning projesi kurdu. Bu projede yedi farklı ülkeden 17 ortak bularak Avrupa genelindeki öğrencilere İngilizce eğitiminde geri dönüşüm ve dijitalleşme becerileri kazandırmayı hedefliyor.
Birsen Tanrıkulu, projelerini aşamalı bir şekilde uygularken, Ağa dahil olan hem öğrencileri hem de öğretmenleri müfredatta sürdürülebilir kalkınma hedeflerini öğretmeye, öğrencilerin çevresel bilgilere gerçek erişimini sağlamaya, “çevreye duyarlı kelime dağarcığı” geliştirmeye ve ülkeler ve kültürler arasındaki ekoloji deneyimlerinin İngilizce olarak öğretilmesini sağlamak. Evrensel bir biçimde paylaşılmayı amaçlar.
“Gezegenimizin bir an önce iyileştirilmesi ve emniyete alınması gerekiyor. İnsanlığın ve gezegenin geleceği bizim elimizde. Bunda eğitim ve öğretim önemli bir rol oynamaktadır. Çok geç olmadan gezegeni kurtarma şansına sahip olan son nesil olabiliriz” diyor Birsen öğretmen.
HALK 29 EYLÜL’DE OY VERİYOR
Finalistler arasından kazananlar, 29 Eylül’de yapılacak halk oylamasıyla belirlenecek. Ödüller, yıl sonunda mutlaka düzenlenmesi planlanan ödül töreniyle sahiplerine verilecek.
Tıpkı geçen yıl olduğu gibi; Türkiye, Ermenistan ve Hırvatistan’daki okullarla işbirliği içinde bir yıllık Yeşil Fark Yaratanlar projesi aldı ve okullarda “yeşil” yaşam tarzının benimsenmesi için bilgi ve becerilerin yaygınlaştırılmasına yönelik projeler geliştirdi. Bingöl’de Türkçe öğretmeni Hülya Buyankara liderliğinde yürütülen projede Yunus Emre Anadolu Lisesi yer aldı.
Avrupa Eğitim Vakfı, Avrupa Birliği’nin bir kuruluşudur ve 1990 yılında kurulmuştur ve 1994 yılından beri İtalya’da çalışmaktadır. Emeli, komşu ülkelerdeki eğitim ve istihdam piyasalarının reformunda sürdürülebilir ve çevre dostu becerilerin geliştirilmesi olarak tanımlanmaktadır. AB bölgeleri.
29 Eylül’deki referanduma katılmak için “https://ec.europa.eu/eusurvey/auth/login” bağlantısına başvurulabilir.
diyadinajans.com.tr