Haber

1915 Çanakkale Köprüsü Seyit Onbaşı’nın hatırasını yaşatacak gülle figürlerine kavuştu

Çanakkale Boğazı’nda Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kulelerine top mermisi figürlerinin yerleştirilmesi işi tamamlandı.

18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan köprünün iki yanındaki kulelerin tepelerine Seyit Onbaşı’nın Çanakkale Savaşları’nda namluya attığı gülleleri simgeleyen yapıların yerleştirilmesine ilişkin esaslar belirlendi. 20 gün önce.

Bunu takiben Asya ve Avrupa yakalarındaki kulelere her biri 75 ton yük taşıyan ve 20,5 metre yüksekliğinde 4 mermi figürlü anıtsal yapılar monte edildi.

Projenin kalıcı çelik imalatını sağlayan Çimtaş’ın ürettiği figürlerden ikisi Asya, ikisi Avrupa’daki kulelere monte edildi.

Seyit Onbaşı’nın anısını yaşatacak figürlerin üzerine dikilmesiyle 1915 Çanakkale Köprüsü’nün silueti oluşturuldu.

simgeler köprüsü

4.608 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü, sahip olduğu özelliklerden dolayı “semboller köprüsü” olarak biliniyor.

Mühendislik detaylarıyla dikkat çeken “dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü” ünvanına sahip köprü, 2,23 metre orta açıklığı, 318 metre orta açıklığı ile de Cumhuriyetin 100. yılını simgeliyor. çelik kuleler, Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanıldığı 18 Mart 1915’i simgeler.

Kırmızı ve beyaz kulelerin Türk bayrağını temsil ettiği yapı, 334 metre kule yüksekliği ile dünyanın kuleleri en yüksek asma köprüsü olma özelliğini taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu